8 Nisan 2015 Çarşamba

Lige 1 hafta ara



Lige 1 hafta ara...

Peki 1 hafta ara verince ne değişecek? -Hiç birşey.

Bizim Türkiye Futbol Federasyonumuz yine orta yolu bulmak adına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Fenerbahçe 'ye verilen ertelemeden sonra eşitlik olsun diye bütün takımlara uygulandı. Kulüpler birliği de buna çanak tutarak destekledi. Kimsenin saldırıyı falan düşündüğü yok bu erteleme kararında. Zaten bu haberleri duyanlarda 'Fenerbahçe' nin de sakatları iyileşecek' düşüncesi geliyorsa bu ertelemenin anlamı yok demektir. Dün Emek Ege'nin söylediği gibi ' Kar tatili misali' 1 hafta tatil. Yarın yine değişen bir şey olmayacak.

Umarım bu saldırının suçluları cezalandırılır, takımının maçını heycanla bekleyen bizleri değil...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Beşiktaş'tan beklenen düşüş gerçekleşiyor. Artık 2. lik bile bence zor. 33.haftaya kadar zirve Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gider gelir. Arena'da Galatasaray Beşiktaş'ı yenerek 4.yıldızı armasının üzerine yerleştirir. Tabii ki kesinlikle kolay olmayacak. Geçen yazımda yazdığım gibi Galatasaray'ın defansı son 8 haftada toparlanacak gibi değil. Her maç yüksek ihtimal gol yiyen takımın yediğinden fazla atması gerekiyor. Bunu yapabilmesi içinde golcüsü Burak Yılmaz'ın sahalara hemen dönmesi gerekiyor. Melo 'nun eksikliği tahmin edilenin aksine çokta hissedildiğini düşünmüyorum. Melo direnciyle takımını ayakta tutuyor ancak Hamit'in top kapma, pas yüzdesi ve koşu mesafesi istatistikleri Melo 'dan iyi. Bunu da görebilmek lazım. Melo 'nun dönüşü mayıs ayının başını bulacak deniliyordu. O tarihten sonra Hamit'te bir sakatlık-ceza durumu olmaz ise Hamit 'i kesmesi zor. Bence de kesilmemeli..




Son 8 haftaya girerken ligin sonunda ki 3 takımın ancak kendi arasında yer değiştirebileceğini düşünüyorum. Ayrıca Bursaspor,Başakşehir ve Trabzonspor mücadelesini de takip etmek gerekiyor. Bakalım UEFA Avrupa Ligi'ne kim gidebilecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder